Slovakya Ziyaret Vizesi

Slovakya Konsolosluğu, Slovakya Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar
 

1 - Pasaport 
2 - Slovakya vize başvuru formu 
3 – İngilizce vize talep dilekçesi 
4 - 2 adet biometrik fotoğraf 
5 - Pasaport ve nüfus cüzdanı fotokopisi
6 - Davetiye
7 – Seyahat sağlık sigortası
8 – Banka hesap cüzdanı fotokopisi veya banka hesap dökümü
9 – Varsa kira geliri, tapu fotokopisi
10 - Uçak bileti
11 - Maaş bordroları
12 – SGK İşe giriş bildirgesi
13 – SGK hizmet dökümü
14 – Faaliyet belgesi
15 – Şirketin imza sirküleri
16 – Vergi levhası fotokopisi


 

Slovakya Konsolosluğu, Slovakya Ziyaretçi Vizesi Hakkında Genel Bilgiler
 

Slovakya ziyaret (akraba)vizesi, Slovakya’da bulunan akraba veya tanıdık kişilerin ziyaret edilebilmesi için alınması gereken bir Slovakya vizesi türüdür. Slovakya akraba ziyareti vizesi, alabilmek için Slovakya’da bulunan ve ziyaret edilecek olan şahıstan davet mektubu alınması gerekirken, davet mektubunun alınamaması halinde Slovakya ziyaretçi vizesi alma ihtimaliniz bulunmayacaktır. Slovakya akraba ziyareti vizesi işlemlerinde bulunulacak olunması halinde ise Slovakya’da bulunan akrabalardan davet mektubu ve akrabalık ilişkisinin noter tasdiki, Slovakya’da çalışan yahut öğrenim görmekte olan veya iş arkadaşlarının ziyaret edilebilmesi için ev sahibi tarafından imzalanmış davet mektubu ve ev sahibinin Slovakya’daki şirketinden yahut kurumundan istihdam veya öğrenim belgesinin alınması zorunludur.

Slovakya’ya böyle bir amaçla gidiyorsanız bu bilgileri göz önünde bulundurabilir, alacak olduğunuz davetiye ile Slovakya ziyaretçi vizesi işlemlerinize başlayabilirsiniz.


 

Slovakya Konsolosluğu, Slovakya Ziyaretçi Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
 

Slovakya Konsolosluğu, Slovakya Ziyaretçi Vizesi Ne Demek?
 

Slovakya ziyaretçi vizesi, Slovakya’ da bulunan akraba, aile yahut arkadaş ziyaretinin gerçekleşebilmesi için alınan bir vizedir. Böyle bir içerikle Slovakya’ya gidilmesi halinde Slovakya ziyaretçi vizesi başvurularında bulunulması gerekecektir. Slovakya ziyaretçi vizesi alabilmek için Slovakya’da bulunan akraba yahut tanıdık kişilerden davetiye gelmesi ise zorunludur.

 

Slovakya Konsolosluğu, Slovakya Ziyaret Vizesi Kaç Günde Alınır?
 

Slovakya ziyaret vizesi evrakların tamamlanma ve değerlendirme süresine göre değişiklik gösterir. Bazı durumlarda Slovakya Konsolosluğu evrakların değerlendirilebilmesi için ek süreye ihtiyaç duyarken bu durum Slovakya ziyaretçi vizesinin açıklanma süresini belirleyecektir. Olasılıkların göz önünde bulundurulması halinde ise,  Slovakya ziyaretçi vizesi  maksimum 3 hafta içerisinde alınabilecektir. Ayrıca Slovakya Konsolosluğu ihtiyaç duyması halinde ek evrak talebinde bulunabilirken. Yine bu ihtimal vize alım sürenizin belirlenmesini sağlayacaktır.

 

30 Günlük Slovakya Ziyaret Vizesi Aldım. Slovakya’ya Gittiğimde Polise Adres Kaydı Yaptırmam Gerekir mi?
 

Slovakya ziyaretinde gidecek olduğunuz adresi kayıt yaptırmanız gerekirken,  Slovakya’da bulunan Slovakya adresinizin kayıt yapılması ise Slovakya’dan davetiye aldığınız kişinin gerçekleştirmesi gereken bir işlemdir.

 

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duyurular

Slovakya Konsolosluğu Resmi Tatil Bildirgesi

Slovakya Başkonsolosluğu ve Slovakya Büyükelçiliği’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi tatil günü...
2015-10-26 14:57:11 Devamı...

Slovakya devletinin izmir atağı

Slovakya devletinin İzmir atağı Slovakya'dan Türkiye'ye yılda 130 bin kişinin turist olarak geldiğini belirten Ticaret Ataşesi Luiza Richterov...
2015-04-07 16:20:49 Devamı...

slovakya konsolosluğunun kapalı olduğu günler

Slovakya konsoloslukları veya Slovakya Türkiye temsilcilikleri aşağıda bulunan tarihlerde kapalıdır. Slovakya Konsoloslukları yine Türkiye de...
2015-04-07 16:20:49 Devamı...

Consultation for Slovakia

Consultation for Slovakia, bir Knight SP ailesi üyesidir. Consultation for Slovakia; Türkiye’ de bulunan Slovakya Konsoloslukları, Büyükelçili...
2015-04-07 16:20:49 Devamı...
Tüm Duyurular
Slovakya Ziyaret Vizesi